Thursday, April 03, 2014

A Taste Will Make U :)

Hamboiiii. Tajuk nak omputih sangat. Actually, dah lama sebenarnya aku pergi Dip n Dip ni. Tapi baru arini baru teringat nak up entry. Haha. 




 

Ari ahad kan, boring dok umah. Aku whatsapp SIL aku ajak pergi Dip n Dip. Lambat jugak aku keluar. Lepas asar macam tu kot. Pergi ke Amcorp amik SIL dan anak sedaraku. Naik satu kereta je lah memandangkan parking kat area Bangsar tu agak hazab jugak. So, berlima lah kami. Sampai depan Dip n Dip kami turun dulu sebab kena queue la pulak. My hubby pulak pergi carik parking. Depan kami ada lah dalam 2-3 group lagi yang tengah queue. Tak lama tu dapat la meja kat dalam. 

Bila dapat menu, alamakkkk.. Peningnya aku nak makan apa. Banyak sangat kot. Haha. Finally, kitorang just order yang ni je. Air harus la amik mineral je. Tak lalu aku dah makan coklat banyak-banyak lepas tu minum air manis pulak. Muak ok. Hihi.


 Fettuccini Crepe

 Banana Wrap

 Pancake Mini Tower

Fondant Chocolate Cake ke Molten Chocolate Cake ntah. 

Fetuccini Crepe tu sedap jugak. Tapi banyak gak. Kalau aku makan sorang harus la tak habis kan. So semua dessert ni kitorang share. Sharing is caring. Dapat la merasa semua kekdahnya. Banana wrap tu tak berapa sedap sebab pisang muda. Keras dan pahit-pahit sikit gitu. Kalau pisang tu masak laaaagi sedap kot. Pancake tu pulak so-so je. Molten cake tu tak sedap sebab coklat kat dalam tu pahit gila. Macam rentung je. Kak Nora bagi 6/10 bintang je. Hahahaha.

So far, Dip n Dip ni ada 2 branch kat Malaysia. Kat Jalan Telawi, Bangsar dan The Curve. Yang aku pergi ni branch kat Bangsar. Korang boleh tengok website DipnDip untuk maklumat lanjut. 


 The boys

Girls

Nak jugakkk. Hihi. 


Total untuk 4 dessert ni + 2 mineral almost RM100. Bagi aku sesekali lepas gian makan kat sini ok lah. Ni pun macam tengah mengidam je nak pegi Dip n Dip. Till then. 

Bye.


6 comments:

  1. Replies
    1. Nurzakiah, sedappp utk sape yg suka coklat2.. :)

      Delete
  2. nanti recommend ape yang sedap ye selain fettuccine tu.. pisang tu macam sedap jeeee...

    ReplyDelete
  3. Jue-a, pisang tu if dia guna pisang yg masak sket sure sedap.. ni pisang muda, kelat2 sket.. hihi. Fetuccini mmg aku suka.

    ReplyDelete
  4. cantik presentation dia...Assalamualaikum, saya blogwalking kat sini, jemput datang ke blog saya http://ibu2ahmad.blogspot.com. Saya follow sini n kalay sudi follow la sy balik yer...

    ReplyDelete
  5. aah presentation mmg cantik.. :) ok sy follow

    ReplyDelete